Wokalne Warsztaty Artystyczne 2018

W dniach 7-9 sierpnia 2018 roku, w Pensjonacie LIBRA w Karolinowie nad Zalewem Sulejowskim, odbywały się Wokalne Warsztaty Artystyczne 2018. Warsztaty prowadzone były w ramach Danuta Rinn Festiwal, którego pomysłodawczynią i organizatorką jest piosenkarka i aktorka, prezes Fundacji "Apetyt na Kulturę", Danuta Błażejczyk.

Warsztaty wokalne skierowane były do utalentowanych wokalistów amatorów z całej Polski. Udział wzięło 40 uczestników. Były to osoby z różnych miast w Polsce: z Poznania, Koszalina, Warszawy, Konina, Lidzbarka Warmińskiego i wielu innych. Nie brakło też uczestniczek z Tomaszowa Mazowieckiego: Kaja Zdonek i Aleksandra Banasiak, śpiewające w zespole El Fuego, który działa przy 25. Brygadzie Kawalerii Powietrznej Tomaszowie Mazowieckim. Warsztaty prowadzone były pod okiem profesjonalnych trenerów, wśród których byli:: Danuta Błażejczyk, Ludmiła Małecka, Krzysztof Gwiazda, Mariusz Urbaniak i Artur Grudziński.

Danuta Błażejczyk podkreślała, że warsztaty mogły się odbyć dzięki pomocy finansowej Fundacji Banku Gospodarstwa Krajowego. Podziękowała Firmie "Rebelia Media", Fundacji "Tymon", której prezesem jest Romana Trachta, Barbarze Budzie, właścicielce Firmy Jubilerskiej, Starostwu Powiatowemu w Tomaszowie Mazowieckim, Fundacji Rozwoju Powiatu Tomaszowskiego, Annie Zwardoń, dyrektor Miejskiego Centrum Kultury i Damianowi Cyranowi, dyrektorowi Domu Seniora "Comfort Life" w Ujeździe. "Robimy wszystko, żeby te warsztaty były cykliczne, żebyśmy mogli tu przyjechać w przyszłym roku i następnym, i następnym. Żeby po prosu Tomaszów Mazowiecki rozbrzmiewał polską muzyką." - powiedziała Danuta Błażejczyk.

Materiały zostały udostępnione dzięki uprzejmości portalu NaszTomaszow.pl