Wydarzenia

Program terapeutyczny turnusu obejmuje zajęcia dla dziecka z autyzmem lub Zespołem Aspergera: Terapia indywidualna: - zajęcia muzykoterapii połączne z elementami terapii sensorycznej- 3 x 30 min - Terapia czaszkowo-krzyżowa - 3 x 30 min /masaż rozluźniający/. Zajęcia z logopedą lub psychologiem - 3 x 30 min.
Terapia grupowa: - Trening umiejętności społecznych połączony z treningiem umiejętności praktycznych dotyczących czynności dnia codziennego - 4x 60 min - Arteterapia z elementami bajkoterapii - 3x 30 min – zajęcia ruchowe połączone z muzykoterapią.
Zajęcia terapeutyczne dla rodziców: grupy wsparcia - warsztaty tematyczne dla rodziców, konsultacje kosmetyczne z laserowym zabiegiem odmładzający na twarz i szyję.
Program rekreacyjno – turystyczny wycieczka autokarowa do Skansenu na Styku Kultur, Rezerwatu Niebieskie Źródła , Groty Nagórzyckie. Przejażdżka pięknymi wozami konnymi i zwiedzanie Zalewu Sulejowskiego i rzeki Pilicy z Tamy na Zalewie Sulejowskim. Imprezy plenerowe na terenie ośrodka – ognisko z pieczeniem kiełbasek, dyskoteka połączona z balem tematycznym. Dodatkowo płatne – dla chętnych: - rejs żaglówką, kajaki, rowerki wodne, park linowy, zabiegi kosmetyczne, dodatkowe zabiegi typu masaże, lasery.
Cennik
1650 zł – dziecko objęte rehabilitacją, 850 zł – opiekun dziecka 800 zł – drugi opiekun dziecka Możliwość zastosowania diet (za dopłatą): bezglutenowa – 100 zł bezmleczna – 50 zł bezcukrowa – 50 zł
ŚWIADCZENIA: zakwaterowanie (6 noclegów) , wyżywienie (3 posiłki dziennie: 6 śniadań, 6 obiadów, 6 kolacji) realizacja programu terapeutycznego opieka medyczna wstępne badania lekarskie i konsultacje wykwalifikowana kadra prowadząca zajęcia terapeutyczne realizacja programu turystycznego
AliorBank 58 2490 0005 0000 4000 5097 8026

ośrodek Libra 97-213 Karolinów,ul.Główna 135

UWAGA: Program terapeutyczny będzie dostosowany do poziomu funkcjonowania dziecka po wstępnym badaniu przeprowadzonym przez lekarza. Program zakłada podział na grupy wiekowe i ze względu na schorzenie. Ze wzgędu na to,że jesteśmy bardzo kameralnym ośrodkiem /tylko 20 pokoi/ ilość miejsc jest ograniczona.

Można dokupić dowolna ilośc osobodni.

Jesteśmy tez otwarci na Państwa sugestie dotyczące w/w oferty

Osoba do kontaktu:

...

Romana Trachta 601320582, mail : pensjonatlibra@gmail.com; www.libra.tomaszow.net